В Україну йде лютий холод зі снігопадами та хуртовинами: синоптики оновили прогноз

В Україну насувається лютий холод зі снігопадами та хуртовинами

Як прогнозують синоптики, в українські регіони сунуть люті холода, які супроводжують снігопади та хуртовини. Зокрема, в деяких місцях стовпчик термометра вночі опуститься до відмітки - 20 градусів.

Як стверджує метеоролог Станіслав Щедрін, різкий холод прийде вже 4 січня. Цього дня стовпчик термометра показуватиме ще +1+5 градусів тепла. Можливий дощ та мокрий сніг.

На сам Святий вечір ще похолодає . В північно-східних регіонах стовпчик термометра вночі різко мінусуватиме аж до - 17-20 градусів, проте в західних регіонах нічні морози очікуються меншими - до - 10-13 градусів.

У всіх інших регіонах вночі буде -10-16 градусів морозу. Ще в період з 6 по 11 січня очікуються сильні снігопади та заметілі.

За прогнозом синоптиків Українського гідрометцентру, аналогічно передбачається погіршення погоди з 4-5 січня по всіх українських регіонах. Сильний снігопад прийде в північні та східні регіони - опади у вигляді снігу, мокрого снігу та снігу з дощем.

У переддень Різдва сніг прогнозують в східних регіонах України, стовпчик термометра опуститься до -1 -3 градусів у всіх українських регіонах

Як свідчать народні прикмети, непередбачуваний та лютий холод приходить у переддень Різдва Христового. В святкові дні наші предки спостерігали якою буде погода та робили свій прогноз на майбутній врожай .

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні сильно зміниться погода. В регіонах нашої країни продовжують панувати аномальні плюсові температури. У вівторок, 3 січня в південних областях стовпчик термометра плюсуватиме +14 градусів. Але вже швидко в українські регіони прийде морозна погода, щоправда, нетривала.