В Україну йде антициклон Elfi: прогноз погоди на вихідні

Вихідні порадують українців теплою сонячною погодою без істотних опадів

Чергові серпневі вихідні порадують більшість українців винятковою літньою погодою. За словами вітчизняного синоптика Наталки Діденко, температура повітря прогріється до досить комфортних 24-29 градусів тепла, не ставши причиною аномальної спеки.

Таку погоду українцям подарує дію антициклону під назвою Elfi, який блокує вологі повітряні маси від відразу двох циклонів, що рухаються з території північно-західної Європи.

У більшості регіонів України протягом субота і неділя будуть теплими та сонячними, істотних опадів не очікується. Винятком можуть стати окремі регіони Приазов'я, а також частина території на крайньому сході. Однак синоптик стверджує, що дощі будуть теплими й не дуже затяжними.

Уже в неділю, 15 серпня, температура повітря дещо підвищиться. Українцям у всіх областях варто готуватися, що стовпчики термометрів показуватимуть від 26 до 31 градусів тепла. Опадів як і раніше не прогнозується.

Зазначимо, що така погода — передвісник повернення жарких повітряних мас на територію України. Вже наступного тижня в більшості українських регіонів варто очікувати чергових температурних рекордів, адже синоптики вважають, що температура підніметься до +30...+35 °C.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, з якою погодою українці зіткнуться протягом останнього літнього місяця. Детальніше про кількість опадів та інші синоптичні прогнози читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, який температурний рекорд недавно поставила Італія, випередивши навіть більшість жарких африканських країн.