В Україну прибули війського-транспортні літаки НАТО

НАТО активно відправляє свій авіаційний транспорт на територію України

В Україну все частіше прибуває авіаційний транспорт НАТО. Відтак за останні три дні було помічено щонайменше три військово-транспортні літаки ВПС США, Британії та Канади на території України. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на дані західних авіаспостерігачів, які відстежують їх маршрут по сигналах бортових транспондерів.

Так у Києві було зафіксовано німецький військово-транспортний літак C-130J Hercules та британський Bae 146-200. Ще один літак C-17 Globemaster III здійснив посадку у Львові.

Як повідомляє інформагенція, було зафіксовано ще один політ з США до Львова. Авіаспостерігачі помітили літак компанії Omni Air International, яка надає чартерні послуги Пентагону.

Окрім того, в період з 2 по 12 квітня військові літаки НАТО виконали, щонайменше, шість рейсів в Україну.

Нагадаємо, що раніше делегація Збройних Сил України та представники Сполученого Королівства Великої Британії домовилися про поглиблення військового співробітництва. Також в ході поїздки вивчався і досвід роботи Постійного оперативного штабу Стратегічного командування Збройних Сил Сполученого Королівства Великобританії. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі"розповідав, що робитимуть США, якщо Росія нападе на Україну. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, якщо кремлівський режим Володимира Путіна піде на загострення ситуації на Донбасі й посилить агресію проти України, то Росія дуже дорого заплатить за це. Він зазначив, що в США знайдуть механізми для того, щоб залучити РФ до відповідальності за її агресивні дії. Деталі читайте тут.