В Україну повертатимуть вкрадені активи, - генпрокурор

Ірина Венедіктова розповіла про розробку дієвих механізмів щодо повернення коштів, отриманих злочинним чином

Офіс генерального прокурора України повідомляє про розробку дієвих способів повернення розкраденого майна. Способи активізації цих процесів генпрокурор Ірина Венедіктова обговорила під час зустрічі з віце-президентом Паризького трибуналу вищої інстанції Чарльзом Пратсом - експертом Ради Європи в галузі боротьби з корупцією, фінансовим шахрайством і відмиванням коштів.

За словами Венедіктової, в Офісі генпрокурора очікують від Французької Республіки матеріали виконання запитів по ряду колишніх високопосадовців, яких підозрюють в інвестуванні злочинних коштів в придбання нерухомості у Франції.

"Офіс генпрокурора працює над розробкою дієвих міждержавних механізмів повернення активів. В провадженні відносно ексочільника держкомпанії щодо заволодіння 23 млн доларів, є підстави вважати, що за ці кошти ним були куплені у Франції вілла та дві виноробні. Ще одна справа стосується вже задоволеного запиту нашої сторони про екстрадицію щодо особи, що підозрюється в заволодінні 12 млн євро та 3 млн грн, який придбав у Франції замок та будівлю під створення готелю-ресторану", - заявила Ірина Венедіктова.

Раніше "Коментарі" розповідали про вимогу Зеленського до Венедіктової.