В українських школах можуть з'явитися "вихователі безпеки": що вони будуть робити

Це спільний проєкт Міністерства внутрішніх справ та Міністерства освіти й науки

В наших освітніх закладах вже швидко працюватимуть нові педагоги – так звані вихователі безпеки. Вони виконуватимуть особливу функцію – дбатимуть про безпечну ситуацію для школярів та повинні стати виразниками законних інтересів малих українців. Про це інформує відділ комунікацій Міністерства внутрішніх справ.

Як розповіла заступник міністра Катерина Павличенко, нові посади займуть освітяни, які пройдуть конкурсну процедуру і здійснять перепідготовку в навчальних закладах міністерства. Завдання нових посадовців - забезпечити постійні та дієві комунікації між поліціянтами, педагогами, школярами та їх батьками.

Посадовець міністерства безпеки пояснила, що їм потрібні такі працівники, які добре орієнтуються в дитячому середовищі й розуміють, що турбує малих українців. Крім того, вони знатимуть, як допомогти дітям, захистити їх, застосовуючи при цьому чинне законодавство. А ще вони враховуватимуть напрацювання колег з інших європейських країн. За словами пані Катерини, найголовніше для вихователя безпеки – це бажання контактувати з малими українцями, а ще знати, в який момент прийти їм на допомогу.

Один такий фахівець зможе виконувати свої обов’язки відразу в кількох навчальних закладах, якщо в них не дуже багато учнів і вони розташовані на близькій відстані.

Важливо, що за інформацією Нацполіції, за неповних 9 місяців цього року вже скоєно майже 3 тисячі кримінальних правопорушень, де брали участь малі українці та -така ж кількість правопорушень щодо них самих.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що у школах Данії викладають уроки співчуття.