В Україні знизили тарифи: Рада прийняла рішення, подробиці

Це захистить населення через підвищення цін на комуналку

Верховна Рада України прийняла рішення про повернення окремого тарифу на електроенергію до 100 кіловатів для споживачів. Захід покликаний захистити громадян в умовах підвищення тарифів на комунальні послуги. Про це стало відомо з трансляції засідання українського Парламенту.

Прийняттям постанови депутати рекомендують Кабміну Дениса Шмигаля ввести окремий тариф для споживачів електрики до 100 кВт.год в місяць. Крім того, пропонується введення спеціального тарифу для житлових будинків, які будуть споживати до 3 тисяч кВт.год в місяць.

Також документ пропонує державі регулювати тарифи на тепло, гарячу воду, електрику і газ.

Рада також запропонувала виплачувати компенсації тим споживачам, які живуть в будинках з об'ємом споживання електрики до 3 тисяч кВт.год в місяць.

Раніше Кабінет міністрів прийняв рішення про нові тарифи на газ в лютому 2021 року. У січні вартість блакитного палива становила 9 гривень за кубометр, то в останній місяць зими вона складе 6,99 гривні.

Компанія НАК "Нафтогаз" також затвердила остаточний тариф на газ в лютому, який склав 6,86 гривні за кубометр.

Українські постачальники газу також опублікували ціни на блакитне паливо на лютий 2020 року, які варіюються від 6,88 до 6,99 гривні за кубометр.

З середини січня в Україні тривають протести проти підвищення тарифів на комунальні послуги. 25 січня, в день народження президента Зеленського проходили мітинги під Офісом Президента і резиденцією Зеленського під Києвом.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чи компенсує влада нові тарифи.

Читайте також, як виросли ціни на комуналку за 2020 рік.