В Україні зміниться зміст бланка водійських прав і техпаспорта

В правах з'явиться відмітка про згоду або незгоду стати донором органів в разі смерті

Сьогодні, 16 вересня, під час засідання Кабміну було розглянуто проект постанови "Про затвердження зразків бланків і технічних описів бланків національного і міжнародного водійських посвідчень, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, тимчасового реєстраційного талона транспортного засобу і зразка розпізнавального автомобільного знака України та внесення змін до деяких постанови Кабінету Міністрів України ". Про це повідомляє "Комсомольская правда в Україні".

Представники вищого органу законодавчої влади України пропонують внести зміни до змісту бланків національного посвідчення водія, міжнародного водійського посвідчення, бланка свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, тимчасового реєстраційного талона транспортного засобу, а також поміняти розпізнавальні автомобільні знаки України та врегулювати питання, пов'язані з оформленням та видачею зазначених документів.

Так, в правах з'явиться відмітка про згоду або незгоду стати органом донорів в разі смерті, також включать відомості про групу крові. Дана інформація буває екстрено необхідна в разі надання медичної допомоги водієві при аварії або нещасному випадку.

А у свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу внесуть інформацію про рівень екологічних норм, якому відповідає транспортний засіб - "Євро-2" - "Євро-6" або інший.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Міністерство цифровоъ трансформації анонсувало впровадження кваліфікованого електронного підпису Смарт-дія для мобільного додатка "Дія".