В Україні запровадять карантин вихідного дня – Степанов

Міністр зазначає, що це дасть змогу розірвати ланцюг передачі коронавірусу через відсутність спілкування людей один з одним

Відтепер в Україні на вихідних працюватимуть лише "критична інфраструктура".

Через стрімкий ріст хворих на коронавірус вже з 14-15 листопада в Україні запровадять карантин вихідного дня. Працюватимуть лише аптеки, продуктові крамниці та ходитиме громадський транспорт.

Про це сьогодні, 5 листопада, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у прямому ефірі на 1+1.

"Коли ми говоримо про протиепідемічні заходи, ми, звичайно, дивимось на ту ситуацію, яка в нас є. І ми чітко розуміємо, що ми не в змозі запровадити повний локдаун, на який пішли деякі європейські країни - не на два тижні, не на три тижні. Саме тому наша пропозиція буде робити такий жорсткий карантин саме на вихідні дні, тобто субота-неділя", - заявив Степанов.

Право вести свою діяльність матимуть продуктові магазини та аптеки, решта закладів будуть закриті. Міністр зазначає, що це дасть змогу розірвати ланцюг передачі коронавірусу через відсутність спілкування людей один з одним.

А от громадський транспорт буде працюватиме.

"Навантаження у суботу-неділю набагато менше на транспорт, тому зачиняти транспорт ми не вбачаємо за потрібне. Більш того, по цьому шляху не йде зараз жодна європейська країна", - додав міністр.

Також очільник МОЗу додав, що на сьогодні зранку зафіксовано 27,5 тисяч хворих громадян.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що людей без медичної маски будуть штрафувати на місці.