Головна Новини Суспільство події В Україні вводять платні дороги - Кабмін встановив оплату проїзду
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вводять платні дороги - Кабмін встановив оплату проїзду

Ще влітку уряд стверджував, що таких доріг в Україні не буде

23 грудня 2020, 21:29 comments2779
Поділіться публікацією:








Уряд встановив вартість проїзду по платних дорогах. Хоча влітку йшлося про те, що таких комерційних магістралей в нашій країні не буде. Проїзд побудований на договірних умовах і тому ціна буде варіюватися від 80 копійок до 4,6 гривні в залежності від виду транспорту.

В Україні вводять платні дороги - Кабмін встановив оплату проїзду

Так, відомо, що байки з причепом (коляскою) і без нього, легковий автотранспорт буде подорожувати по такій автомагістралі за ціною 0,023 євро.

Стільки ж будуть платити за "легковика" з причепом, намиста з кількістю місць для сидіння до 10 в т.ч. і водій вантажні автомобілі з дозволеною максимальною масою до 3,5 тонни.

Вантажний транспорт з дозволеною максимальною масою від 3,5 тис. до 12 тис. кг, автопоїзди з дозволеною максимальною масою до 12 тонн, автобуси з місткістю пасажирів від 10 до 29 з дозволеною максимальною масою не більше 12 тонн — 0,045 євро.


Раніше "Коментарі" писали про те, що 3926,3 км доріг було відремонтовано у 2020 році на загальну суму 81 млрд грн. Тоді як в 2019 році реконструювали тільки 846,97 км автодоріг, на що було витрачено 25,1 млрд грн. Таким чином, середня вартість ремонту одного кілометра дороги у 2020 році була нижчою на 4,5 млн грн ніж минулого року.

Крім того, порталу стало відомо про те, що Денис Шмигаль розповів, чому гроші з COVID-фонду пішли на ремонт доріг. За словами прем'єра, що фінанси з цього фонду йдуть не тільки на лікування хворих коронавірус, а й на боротьбу з наслідками пандемії, в тому числі економічними. Фонд формувався з коштів, що надійшли з різних джерел, в т.ч. і з тих, які спочатку планували витратити на дороги у 2020 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Mikle

25 грудня 2020, 22:07

Во всем мире рядом с платной дорогой должна существовать дорога такого же маршрута, но бесплатная. Чтобы люди имели выбор - ехать быстро, но за деньги, или бесплатно, но по дороге с худшими удобствами (однополосной, имеющей ограничения по скоростному режиму и т.д.). Судя по тому, что делается на Украине, людям выбора оставлено не будет (ну, разве что сельские грунтовки вдоль полей, и то не факт). И следующий вопрос - а чего это в свободной, самостийной державе расценки на проезд устанавливаются в валюте совершенно другого государства? Мы, надо полагать, живем в колонии и цены устанавливаются из метрополии?

югок

24 грудня 2020, 18:58

за 80 копеек по вновь построенной дороге это нормально,это хорошо.например в румынии и турции проезд дороже

Александр

24 грудня 2020, 11:55

А где альтернативные дороги? На старые советские дороги сверху кинут новое покрытие за наши же налоги, и с нас же будут собирать себе на карман деньги. Не нажрутся.


Новини