Головна Новини Суспільство події В Україні триває зростання цін на бензин
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні триває зростання цін на бензин

На окремих заправках ціна на паливо зросла на три гривні за літр

30 жовтня 2020, 15:28
Поділіться публікацією:

Другий тиждень поспіль в Україні істотно піднімають ціни на бензин і дизельне паливо. Про це повідомляє портал Enkorr.

В Україні триває зростання цін на бензин

На окремих автозаправних станціях ціна виросла відразу на три гривні, повідомляє джерело.

Так, 26 жовтня мережа АЗС групи Приват підвищила ціни на бензин і дизельне паливо на 1 грн / л. Дизпаливо і бензин марки А-95 в мережі Укрнафта, Авіас, ANP та ін. (Всього 1540 станцій) подорожчали від 22,00 грн / л до 23,00 грн / л, А-92 — від 21,00 грн / л до 22,00 грн / л.

Мережі АЗС WOG і ОККО за тиждень підвищили ціни на дизельне паливо на 50 коп / л, до 25,99 грн / л. На 30 коп / л подорожчали всі види палива в мережі SOCAR.

Бензин і дизельне паливо в мережі KLO подорожчали на 40 коп / л: А-92 — до 23,39 грн / л, А-95 — до 24,39 грн / л, ДТ — до 22,89 грн / л. БРСМ-Нафта в середньому підняла ціни на бензин на 50 коп / л, ДТ — на 13 коп / л.

Найбільший тижневе зростання цін зафіксовано у запорізькій мережі ZOG — бензин додав 1,5-2 грн / л, а дизельне паливо — 3 грн / л. На заправках AMIC, Автотранс, UPG, Паралель, BVS, Shell, Chipo, Укр-Петроль, Нефтек, Татнефть-АЗС-Україна, Автопорт, Mango і Motto ціни на паливо зросли на 0,15-1 грн / л.

Раніше "Коментарі" дізналися у експертів, як відіб'ється на Україні падіння цін на нафту.

Голова Комітету з питань розвитку економічної конкуренції при ТПП України, Директор в Науково-технічному центрі "Психея" Сергій Сапегін пояснює: "Коли говорять про світові ціни на нафту, мають на увазі, як правило, ф'ючерсні ціни. Тобто, ресурс нафти, який буде надходити на ринок в наступні місяці або навіть роки. у зв'язку з цим на формування цін на таку нафту в більшій мірі впливають події, які ще не відбулися, але можуть відбутися і очікування учасників ринку щодо зміни факторів, що роблять найбільший вплив на ціноутворення. найбільш важливі з них — попит і пропозиція ".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини