Головна Новини Суспільство події В Україні про загрозу коронавірусу знали ще в січні – РНБО
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні про загрозу коронавірусу знали ще в січні – РНБО

Глава РНБО розповів, чому в січні вивозилися маски з України до Китаю

6 липня 2020, 13:48
Поділіться публікацією:

В Україні ще в січні розуміли загрозу епідемії коронавірусу, однак допомогли Китаю у постачанні масок та іншого медичного обладнання для боротьби з інфекцією. Про це заявив секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов в інтерв’ю УП.

В Україні про загрозу коронавірусу знали ще в січні – РНБО

Як розповів Данілов, з 11-го січня окрема група РНБО починала відпрацьовувати інформацію щодо Covid-19. А з 20-го січня дані, як країни у світі готуються до епідемії, збирали щодня. Те, що коронавірус – велика проблема, в РНБО зрозуміли 25 січня. Тоді Китай робив усе можливе, щоб з усіх держав зібрати якомога більше масок та медичного обладнання для боротьби з інфекцією. До України лист надійшов 31 січня, на ім’я тодішнього прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Й Україна на прохання відреагувала.

"Це була дуже складна ситуація, у мене багато було з Кабміном розмов. Я їм пояснював, що – хлопці, треба терміново заборонити вивозити з країни обладнання", — розповів глава РНБО.

При цьому, додав Данілов, з першого дня про ситуацію інформували президента. Й Володимир Зеленський, за словами глави РНБО, одразу зрозумів, що це серйозна річ. Однак координації дій влади на початковому етапі було недостатньо, — вважає Данілов.

"Дуже багато людей не зрозуміли, наскільки це було загрозливо. Всі вважали, що минеться. Дуже багато таких – "А, зараз почнеться літо і все буде добре". Думали, що це залишиться лише в Ухані чи лише у Китаї", — розповів Данілов.

За його словами, чимало українців й досі не зрозуміли небезпеки епідемії. Як приклад, Данілов згадав переповнені відвідувачами нічні клуби в Одесі.

"Вони вважають, що вони в безпеці, що їх це не стосується, і таке інше. Але це не так. Це така хвороба, яку ви не можете побачити, в цьому складність", — резюмував глава РНБО.

Данілов запевнив, що Україна підготовлена наразі до боротьби з коронавірусною епідемією, однак громадяни мають поводитися відповідно до норм карантину.

Нагадаємо, в Україні нових випадків коронавірусу зафіксували майже на три сотні менше, ніж днем раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини