Головна Новини Суспільство події В Україні підвищують пенсії: коли і на скільки зростуть виплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливо В Україні підвищують пенсії: коли і на скільки зростуть виплати

Прожитковий мінімум з 1 липня в Україні зросте на 91 гривню

1 липня 2020, 08:39 comments3164
Поділіться публікацією:

В Україні відсьогодні, з 1 липня, підвищують прожитковий мінімум. Разом з ним виростуть деякі соцвиплати, а також пенсії для дітей з інвалідністю та людей похилого віку. Про це повідомили в Пенсійному фонді України.

В Україні підвищують пенсії: коли і на скільки зростуть виплати

Прожитковий мінімум з 1 липня піднімають на 91 гривню. Таким чином тепер він становитиме 2118 гривень. Для працездатних осіб цей показник збільшиться на 95 гривень і досягне 2197 гривень. А ось для тих, хто втратив працездатність, прожитковий мінімум підняли лише на 74 гривні — до 1712 гривень.

Разом з прожитковим мінімумом виростуть і низка соціальних виплат. Наприклад, самотні батьки тепер будуть отримувати по 1859 гривень на дітей, які молодші шести років. Якщо вони старші, виплата буде на рівні 2318 гривень.

Більше отримуватимуть діти з інвалідністю. Якщо дитині ще не виповнилося шести років, соцвиплата складе 6226 гривень. Тим, хто старші — 7763 гривень.

Виросте в Україні і мінімальна пенсія. З 1 липня її піднімуть на 74 гривні — до 1712 гривень. Також пенсіонери будуть отримувати іншу надбавку: за стаж понад 35(для чоловіків) або 30(для жінок) років. Її розраховують, враховуючи мінімальну пенсію. За кожен додатковий рік українці будуть отримувати плюс один відсоток від мінімальної пенсії. Тобто 17 гривень і 12 копійок (було 16 гривень 38 копійок).

Нагадаємо, що останнє підвищення прожиткового мінімуму в Україні було 1 грудня минулого року. Наступного разу його підняти обіцяють у грудні цього року — до 2189 гривень.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, хто в Україні може тимчасово залишитися без пенсій через повені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.pfu.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини