В Україні офіційно змінено термін дії COVID-сертифікату

В Україні зменшено термін дії СOVID-сертифікату

Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт ухвали про зменшення терміну дії сертифікату про проходження повного курсу вакцинації проти коронавірусної інфекції. Про це стало відомо під час урядового засідання.

Віднині сертифікат про проходження повного курсу вакцинації від Covid-19 буде дійсним протягом 270 днів або 9 місяців замість 365 днів.

Однак наголошується, що термін дії сертифікатів можна продовжити, якщо зробити бустерну (третю) дозу вакцини. Тоді документ буде дійсним ще протягом трьох місяців.

Аргументацією для цих змін у МОЗ називають нові вимоги Європейського Союзу та рішення Єврокомісії від 21 грудня 2021 року.

Згідно з цим документом, країнам Європейського Союзу було рекомендовано скоротити термін дії сертифікатів COVID-19 до 270 днів з моменту введення другої дози вакцини.

Відповідні зміни вже було прийнято у низці європейських країн.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що суд призначив Порошенко запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і зобов'язав здати паспорти для виїзду за кордон. П'ятий президент прокоментував рішення та заявив, що це позбавляє його можливості вести повноцінну політичну діяльність. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що Ілон Маск закликав звернути увагу на ситуацію зі зниженням народжуваності. Він заявив, що у зв'язку з цим людей може замало для колонізації Марса. Крім того, мільярдер назвав прогнози ООН дурницями. Докладно про це читайте у нашій статті.