Головна Новини Суспільство події В Україні офіційно заборонили російську вакцину від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні офіційно заборонили російську вакцину від коронавірусу

Препарати, виготовлені державою-агресором, в Україні не використовуватимуться

11 лютого 2021, 11:52
Поділіться публікацією:

В Україні на офіційному рівні заборонили використовувати вакцини від коронавірусу, виготовлені в Росії. Відповідна постанова Кабінету міністрів №95 розміщена на офіційному веб-сайті держустанови.

В Україні офіційно заборонили російську вакцину від коронавірусу

В Україні заборонили використовувати російську вакцину від коронавірусу. Фото: Noom Kittipong 2019

У тексті документу зазначається, що під заборону потрапляють будь-які препарати для боротьби із COVID-19, розроблені державою-агресором. Російську Федерацію державою-агресором в Україні визнано, тож скандальна вакцина "Спутник V" не зможе використовуватися на території нашої країни. 

Відтепер її офіційно заборонено реєструвати та робити нею щеплення задля "екстренного медичного застосування".

Також документ передбачає регулювання домовленостей, створених у рамках всесвітньої ініціативи COVAX, стосовно відповідальності виробників вакцин. Зазначено й організацію, яка займатиметься перевіркою та експертною оцінкою придбаних Україною вакцин для масових щеплень громадян. Інспектуватиме отримані медикаменти державний експертний центр МОЗ.

Нагадаємо, інформаційна кампанія проти використання російської вакцини "Спутник V" в Україні ведеться уже не один місяць. Про відмову від щеплень препаратом, виробленим у РФ, неодноразово заявляли представники вищої влади в Україні. Так, міністр охорони здоров’я Максим Степанов ще наприкінці січня повідомляв про те, що Україна відмовиться від реєстрації "Спутника V". Особливе "вітання" у своїй промові очільник МОЗ тоді передав представникам окремих політичних сил, які, на його думку, влаштували справжню істерику щодо необхідності застосування російської вакцини.

Президент Володимир Зеленський також із побоюванням ставиться до препарату із РФ. На переконання глави держави, українська влада не може ризикувати життям і здоров’ям громадян, використовуючи "Спутник V", яка не пройшла більшості клінічних випробувань. Також Зеленський додав, що Росія використовує вакцинацію від коронавірусу як елемент маніпуляції у геополітичній ситуації.

Раніше "Коментарі" з’ясовували, настільки ймовірним є вчасний початок масової вакцинації українців від коронавірусу 15 лютого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини