Головна Новини Суспільство події В Україні нові правила перевезення дітей в авто: що змінилося
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні нові правила перевезення дітей в авто: що змінилося

У поліції роз’яснили нові вимоги

5 березня 2021, 15:11
Поділіться публікацією:

В Україні набрали чинності зміни до правил дорожнього руху, що стосуються перевезення дітей в автокріслах. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник начальника Патрульної поліції України Олексій Білошицький.

В Україні нові правила перевезення дітей в авто: що змінилося

Фото з відкритих джерел

Згідно з відповідною постановою Кабміну, дитяча утримуюча система — це обладнання, яке утримує дитину в сидячому або нахиленому положенні. В разі зіткнення або різкого гальмування це зменшить небезпеку травмування дитини, бо рухливість її тіла обмежена.

Відтепер норма залежить не від віку дитини, а зросту. Так, забороняється без відповідних утримуючих систем перевозити дітей, зріст яких менш як 145 см. Ця заборона поширюється і щодо заднього сидіння мотоцикла та мопеда. Виключенням є транспорт, що здійснює регулярні, регулярні спеціальні та нерегулярні пасажирські автобусні перевезення, а також спеціалізований транспорт (медичної допомоги, поліції, рятувальників і т.д.).

Додамо, діти повинні перебувати у дитячих утримуючих системах у пристебнутому положенні. Не можна перевозити їх в першому ряду. Виключення передбачено для дітей до трьох років, але є нюанс: допускається дитяча утримуюча система у легковому авто на місці для сидіння першого ряду, яка має бути встановлена проти напрямку руху з обов’язковим відключенням фронтальної подушки безпеки.

Білошицький зауважив, що за минулий рік в Україні сталося 4432 ДТП за участю дітей, у яких 168 дітей загинуло та 3957 — травмовано.

Штрафи за неправильне перевезення дітей становлять від 510 до 850 гривень.

Нагадаємо, Гетманцев пояснив, скільки коштуватиме українцям розмитнення машини на єврономерах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

ЛилЁк

8 липня 2021, 13:55

Вы вообще видели цены на автокресла? https://paku-paka.com.ua/ru/catalog/detskie-avtokresla/ Я например не могу выделить лишние 2000 грн на автокресло. Лучше уже пару раз штрафы заплатить, а там уже ребенок и вырастит.


Новини