В Україні набули чинності зміни до правил дорожнього руху

Відтепер для водіїв та пасажирів діятимуть нові правила дорожнього руху

Про це повідомляє телеграм-канал МВС України.

В Україні вступають зніми до ПДР в Україні. Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України повідомляє, що нововведення стосуватимуться водіїв авто та їх пасажирів, для велосипедистів та пішоходів.

Для водіїв та пасажирів

Якщо раніше водії та пасажири могли не пристібатися під час руху в межах населеного пункту, то відтепер всі вони повинні бути пристебнуті. Це нововведення зобов'язує усіх водіїв забезпечити наявність робочих ременів безпеки. Це стосується як передніх, так і задніх сидінь. Водій зобов’язується нагадувати пасажирам про необхідність пристібатися.

Виключення можуть бути у випадку якщо зробити це фізіологічно неможливо. Не пристібатися в межах населеного пункту дозволяється водіям і пасажирам з інвалідністю, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

У змінах до ПДР виокремили пункт про номерні знаки. Відтак забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків. Не можна наносити на них додаткові позначення або закривати їх. Вони мають бути чистими і освітленими.

Для велосипедистів

Згідно зі змінами, власникам велотранспорту дозволено рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів.

Для пішоходів

Повідомляється, що пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям обов'язково мають використовувати світловідбиваючі елементи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості. Серед світлоповертальних елементів дозволено використовувати стрічку, наклейку, жилет тощо. або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Про це зазначено в п.4.4 ПДР України.

Раніше “Коментарі” повідомляли, як визначити справжній пробіг авто.