В Україні можуть робити вакцину від коронавірусу й "Динамо" проти "Барселони": головні події ночі

Іноземну вакцину проти коронавірусу хочуть виробляти на українських підприємствах

Вакцина проти коронавірусу

Україна вже найближчим часом може приєднатися до виробництва протикоронавірусної вакцини. Про це написав міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй сторінці в Facebook після зустрічі з британським послом Меліндою Сіммонс. На українських підприємствах можуть виробляти препарат, який зараз розробляє приватна компанія спільно з Оксфордським університетом. Причому, запустити виробництво можуть вже найближчим часом. Відповідно, зазначив міністр, Україна зможе отримати вакцину поміж перших.

Вибори президента в США

Дональд Трамп звернувся до суду. Чинний президент і кандидат від Республіканської партії впевнений, що вибори в Штаті Джорджія проходять нечесно. За даними Associated Press, там різниця між Дональдом Трампом і Джо Байденом всього у 25 тисяч голосів. Поки що попереду чинний президент. Однак тут ще не порахували близько 2 відсотків голосів, тому ситуація ще може змінитися. Напередодні виборчий штаб Трапа звернувся до суду і вимагає призупинити підрахунок голосів в Джорджії. Штаб звинувачує працівників виборчих комісій від демократів в тому, що ті приховують від спостерігачів процес підрахунку голосів.

Ситуація на світових біржах

На тлі підрахунку голосів на виборах президента США світові біржі показують зростання. Так, зокрема, дорожчати почала нафту. Торги 4 листопада закрилися з позитивною динамікою. Барель марки Brent подорожчав до 41,19 долара (2,74%). Якщо порівняти з показниками 2 листопада, то ціна еталонної марки виросла на 13,5%. Щоправда, вже сьогодні, 5 листопада, торги в Азії відкрилися незначним падінням вартості нафти. Після триденного зростання ціна знизилася на 1,65% і становить 40,5 доларів за барель марки Brent.

Поразка "Динамо"

Київське "Динамо" не змогло обіграти "Барселону" в груповому етапі Ліги чемпіонів. Гра завершилася з рахунком 2:1 не на користь киян. І все ж вони впевнені, що програли гідно, розповіли футболісти клубу в інтерв'ю телеканалу "Футбол 2".

"Ми могли б використовувати ще один момент і тоді б, можливо, забрали ще одне очко. Але сталося так, як сталося. Командою я цілком задоволений. Ми грали один за одного і відпрацьовували кожен момент разом", - сказав капітан "Динамо" Віктор Циганков. Гравці відзначили, що вийшли на поле проти дуже сильної команди, але при цьому зіграли на гідному рівні.

Раніше "Коментарі" розповідали, який прогноз зробили на четвер, 5 листопада, синоптики та астрологи.