Головна Новини Суспільство події В Україні може різко скоротитися розмір пенсій: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може різко скоротитися розмір пенсій: в чому причина

Аби пенсії українців не скоротилися, владі потрібно якнайшвидше запровадити накопичувальну систему виплат

18 лютого 2021, 08:55
Поділіться публікацією:

Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що розмір пенсій в Україні може різко скоротитися. Про це повідомили в прес-службі міністерства.

В Україні може різко скоротитися розмір пенсій: в чому причина

Пенсії в Україні: чому вони скоротяться. Фото: nbnews.com.ua

За словами Лазебної, така ситуація може виникнути вже через тридцять років, якщо найближчим часом в Україні не буде введена накопичувальна пенсія. Якщо не будуть прийняті якісь рішення щодо пенсій, вона скоротиться в півтора раза і становитиме всього 18 відсотків від зарплати.

"У країні з такою демографічною ситуацією, тіньовим ринком праці та трудовою міграцією, як в Україні, не може існувати тільки солідарний рівень пенсії. Він завжди буде недофінансованим. Якщо нічого не змінювати, через 30 років пенсія буде становити не більше 18% заробітної плати. Зараз — 29%. А раніше було навіть 56%", — заявила Лазебна.

За словами міністра соціальної політики, влада планує запровадити накопичувальний спосіб з 2023-го року. Для людей з важкими та шкідливими умовами праці накопичувальні пенсії почнуть діяти раніше — з 2022-го.

"Сума внеску на початку становитиме лише 2% зарплати щомісяця. Тож це не вдарить по гаманцю людей. Додатково до цих внесків на власний рахунок кожного учасника системи 2% щомісяця сплачуватиме роботодавець. Отже, людина одразу отримає вдвічі більше, ніж перерахувала сама", — додала Лазебна.

Нагадаємо, що раніше сайт "Коментарі" повідомляв, на що найчастіше скаржаться українці. Відповідь від Держпродспоживслужби дивіться в нашому матеріалі.

Також рекомендуємо прочитати, хто з українців отримає надбавку до пенсії в березні та хто залишиться без доплат зовсім.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини