В Україні монету в 10 копійок продають за величезні суми: зовнішній вигляд і ціна (ФОТО)

Монети готові купувати за ціною до 20 тисяч гривень

Українці продають монети номіналом у 10 копійок, які датовані 1992 роком, за ціною понад 16 тисяч гривень. Про це свідчать дані на профільних сайтах із продажу монет, пише видання OBOZREVATEL.

Повідомляється, що кілька тижнів тому 10 копійок були продані за 16,6 тисяч гривень, а напередодні таку монету купили за 15 тисяч гривень. Обидві копійки були виду 4ВАм, а також викарбувані на Луганському монетному дворі.

Згідно з даними профільного порталу Monety, за велику суму можна продати тільки монету з особливим шламом. Залежно від різновиду штампа ціна варіюється від 20 до 17 000 грн. Тому в побуті або скарбничці можна знайти як звичайні 10 копійок, так і рідкісні екземпляри.

Найрідкісніший і дорожчий штамп - 4ВАм. Також на монеті повинен бути присутнім випуклий щит із опуклим тризубом і ребра з дрібною насічкою.


Нагадаємо, що в Україні нумізмати полюють за старими монетами. Так, наприклад, залізну гривню, виготовлену з гладким (без написів, насічок і малюнків) гуртом (ребром) можна продати за тисячі гривень. Залежно від року випуску ціна такої монети може варіюватися в межах 25 тисяч гривень.

Також у матеріалі видання "Коментарі" можна прочитати, що деякі українські монети номіналом у 10-25 копійок готові купувати за кілька тисяч, а іноді й сотень тисяч гривень. Копійки шукають нумізмати, а на профільних аукціонах їх готові купити за цілий статок.

Повідомляється, що колекціонери полюють не тільки за рідкісними та старовинними екземплярами монет, а й за сучасними копійками, які мають якісь дефекти. Наприклад, 10 копійок, датовані 2008 роком і які мають брак виробництва, оцінюються в 250 тисяч гривень. Саме така ціна зіпсованої монети на торгах.