В Україні мінус один об’єкт "зеленої" енергетики: чому канадці згорнули свої потужності

Канадські бізнесмени заявляють, що стали жертвою рейдерської атаки олігархів

Протистояння канадської енергетичної компанії TIU та Нікопольського заводу феросплавів закінчилося згортанням потужностей першої. Канадський інвестор просто відмовився продовжувати протистояння – демонтував потужності і згорнув діяльність. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

Видання повідомляє, що канадський підприємець вирішив побудувати в Нікополі сонячну електростанцію, тим самим закривши питання забезпечення Нікополя електроенергією і теплом. Після того, як 3 роки тому об’єкт "зеленої" енергетики було введено в експлуатацію тепер його вирішили демонтувати.

Своє рішення гендиректор TIU Canada Майкл Юркович пояснив так, що та система правосуддя, яка нині є в Україні, не змогла захистити права компанії на чесне підприємництво. Тому біло прийнято рішення покинути Україну. Юркович наголошує, не допомогли навіть персональні запевнення президента Зеленського, який під час зустрічі з канадським бізнесом в Оттаві давав персональні запевнення, що в Україні з інвестиціями не буде жодних проблем.

Канадські інвестори жаліються. Що не змогли протистояти рейдерській атаці з боку олігархів. Їх сонячна електростанція була побудована на території Нікопольського феросплавного заводу. Почалося все з того, що станцію фактично від’єднали від струму під приводом тимчасових ремонтних робі, але постачання струму так ніхто і не відновив. Ну, а далі почалися прямі погрози з пропозиціями за безцінь віддати активи.

Майкл Юркович підкреслив, останньою краплею терпіння стало те, як тривали судові засідання та як почав чинитися політичний тиск. Тому біло прийнято рішення – згорнути справу та покинути Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Канада відповіла на пропозицію Резнікова щодо розширення військової місії в Україні.