Головна Новини Суспільство події В Україні хочуть заборонити аптекам продавати дітям ліки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть заборонити аптекам продавати дітям ліки

Ймовірна заборона пов’язана з ростом випадків дитячого самогубства в Україні

3 березня 2021, 14:41
Поділіться публікацією:

Через збільшення кількості дитячих суїцидів в Україні дітям можуть заборонити купляти ліки в аптеках. Про це повідомив голова комітету з питань здоров'я нації ВРУ Михайло Радуцький на сайті партії "Слуга народу".

В Україні хочуть заборонити аптекам продавати дітям ліки

Фото з відкритих джерел

За даними Радуцького, на початку 2021 року кількість спроб дитячих самогубств зросла у нашій країні в кілька разів. Як свідчать дані статистики київської клініки ОХМАТДИТ, за останні два роки цей сумний показник складав 60 дітей на рік. Але вже з початку 2021 року зафіксовано 25 таких випадків, хоча пройшло всього два місяці.

Ситуація загострилася після того, як по Україні прокотилася хвиля небезпечних челенджів у популярній серед підлітків соцмережі Tik-Tok. В результаті смертельної гри є загиблі.

"Нещодавні випадки з отруєнням школярок медикаментами показали, що загроза є дуже серйозною і потребує негайного реагування держави. Продаж ліків дітям має бути заборонений", — йдеться у повідомленні.

Нардеп розповів, що комітет готує два законопроєкти.

Перший (№5122) стосується заборони продажу лікарських засобів дітям до 14 років. Аптекар зможе просити документ, який би засвідчував вік покупці.

Другий законопроєкт (№5123) передбачає адміністративну відповідальність за порушення цієї заборони. Пропонуються штрафи від 102 до 1190 грн.

Раніше стало відомо, у скількох українців і які побічні ефекти зафіксовано після вакцинації проти коронавірусу. Експерт назвав три найчастіших побічних прояви після щеплення. Варто зауважити, що в Україні жодного випадку анафілактичного шоку або інших важких ускладнень після вакцинації проти коронавірусу наразі не зафіксовано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини