Головна Новини Суспільство події В Україні хочуть повернути великі штрафи за порушення карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть повернути великі штрафи за порушення карантину

Законопроект про підвищення штрафів вже у Верховній Раді

18 жовтня 2020, 14:15
Поділіться публікацією:

Коронавірус в Україні продовжує набирати обертів, за минулу добу в країні було зареєстровано понад 5 тисяч нових випадків зараження. У зв'язку з цим, головний санлікар України Віктор Ляшко вважає, що штрафи за порушення карантинних норм потрібно знову підвищувати. Про це він повідомив виданню "Радіо Свобода".

В Україні хочуть повернути великі штрафи за порушення карантину

Ляшко зазначив, що контролювати дотримання правил карантину повинна як влада, так і Нацполіція та інші контролюючі органи. Порушник повинен нести адміністративну відповідальність.

Зараз в Україні штрафи за недотримання карантинних норм, зокрема за появу в громадських місцях без маски, в порівнянні з європейськими країнами, незначні. Влітку вони знизилися до 170-255 гривень. Головний санлікар вважає, що їх знову потрібно підвищити до 17 тис. гривень.

"Сума штрафів у нас сьогодні не така, як, наприклад, в європейському регіоні. У нас 170 гривень. Хочемо підняти", — зазначив Віктор Ляшко.

Чиновник також підкреслив, що відповідний законопроєкт вже у Верховній Раді, але депутати не встигли за нього проголосувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які штрафи загрожують українцям за спалювання листя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини