В Україні хочуть витратити мільярди на новий метод діагностики коронавірусу

Новий метод діагностики Covid-19 може обійтися українському бюджету майже у 2 мільярди гривень

В Україні вже незабаром може з'явиться ще один метод діагностики коронавірусу. Пацієнтам планують робити швидкі тести на антигени. Про це заявив під час щоденного брифінгу глава МОЗ Максим Степанов.

Швидкий тест на антигени - відносно новий метод діагностики у світі. І судячи з кількості грошей, які МОЗ просить на нього виділити, може немало коштувати українському бюджетові.

"Цей метод тільки-тільки з'явився в світі і ми плануємо його ввести у нас. Ми подали необхідні зміни в відповідні постанови. Також оформили запит на виділення додаткових коштів. Нам потрібно ще близько 2 мільярдів гривень на боротьбу з Covid-19. І велика частина цих грошей піде саме на новий метод тестування", - повідомив Степанов.

Запит на отримання коштів направили в Уряд.

Швидкий тест на антигени дозволяє приблизно за 15 хвилин визначити, хвора людина на Covid-19 чи ні. При цьому він нерідко дає більш точний результат, ніж ПЛР-тест.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що вчені визначили категорію пацієнтів, у яких ризик померти від ускладнень Covid-19 вищий ніж в інших.