"В той бік двері відкриті": в Кабміні дали пораду українцям, які отримали паспорти РФ

Навіщо Росія роздає паспорти мешканцям ОРДЛО

Громадяни України, які проживають в ОРДЛО і отримали російські паспорти, на сьогоднішній день просто опинилися в заручниках країни-агресора. Проте, план Кремля про те, щоб маніпулювати людьми, не дозволивши Донбасу повернутися в Україну шляхом реінтеграції, провалиться. Як передає портал "Коментарі", такою думкою в інтерв'ю "РБК-Україна" поділився віце-прем'єр Олексій Резніков.

Резніков зазначив, розрахунок Москви дуже простий - показати, що на території України вже є "русскій мір" і Кремль буде його захищати військовим шляхом. І тут не так важливо, скільки саме українців, які проживають в ОРДЛО, отримали російські паспорти. Якщо в Кремлі вирішать використовувати регулярні війська проти України, то вони знову підуть на цей крок. Інше питання - чи потрібен такий ризик Путіну. Важливо, що сам по собі прецедент з масовою видачею російських паспортів в Україні вже створено. Ось тільки офіційний Київ після цього не відмовиться від своєї ідеї реінтеграції Донбасу.

Віце-прем'єр підкреслив, Україна не визнає російські паспорти, видані Москвою громадянам України, які сьогодні знаходяться в окупації. Тому у тих людей, які сьогодні носять російські паспорти в кишені, але проживають на території України, нехай і тимчасово окупованій, є тільки один вихід - відмовитися від цих документів або ж збиратися переїжджати на постійне місце проживання до Росії.

"В ту сторону двері відкриті", уточнив віце-прем'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент Зеленський порадив українцям, які всім серцем за Росію, пакувати валізи.