Головна Новини Суспільство події В СБУ розповіли про масштаби корупції в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В СБУ розповіли про масштаби корупції в Україні

Стало відомо, скільки посадовців-корупціонерів затримали за півроку в Україні

10 липня 2020, 11:36 comments2171
Поділіться публікацією:

За пів року Служба безпеки України викрила 372 посадовців, які вчинили корупційні та інші злочини. Про це йдеться у повідомленні пресцентр СБУ.

В СБУ розповіли про масштаби корупції в Україні

Фото: ssu.gov.ua

Так, протягом першого півріччя поточного року підозри у вчиненні корупційних та інших злочинів отримали 372 службові особи. Ці посадовці загалом фігурують у 301 кримінальному провадженні.

Зокрема, СБУ викрила 152 випадки хабарництва (ст. 368 ККУ). Так, керівник однієї з облдержадміністрацій через посередника вимагав "данину" у посадовців інших держструктур. Сума хабаря протягом року мала сягнути 1,8 млн грн.

Тоді як посадовець Державної фіскальної служби у Полтавській області через посередника вимагав від підприємця 85 тис. доларів. За це обіцяв повернути вилучене під час обшуку майно та уникнути кримінальної відповідальності.

Ще 16 фактів хабарництва були задокументовані СБУ у процесі викриття організованої злочинної групи на Луганщині. До неї входило кілька посадовців територіального органу Держгеокадастру. Хабарі вони отримували від приватних підприємців, які працюють у галузі землеустрою.

Крім того, до кримінальної відповідальності притягнули начальника, його заступника і шестеро співробітників Павлоградського відділу поліції (там діяла ціла злочинна організація), а також посадовця облуправління ДСНС в Одеській області, прокурора однієї з місцевих прокуратур та заступника голови районного суду Харкова, а ще керівника одного з районних судів на Рівненщині.

Зазначається, що за шість останніх місяців до різних видів і строків покарання засуджено 61 посадову особу, а 85 – звільнено із займаних посад.

Нагадаємо, СБУ провела обшук в Одеській мерії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини