Головна Новини Суспільство події В одному з українських ВНЗ продовжують навчати студентів, не маючи на це права
commentss НОВИНИ Всі новини

В одному з українських ВНЗ продовжують навчати студентів, не маючи на це права

Тепер студенти, що закінчили навчання, не можуть отримати дипломи про освіту

5 листопада 2020, 18:35
Поділіться публікацією:

На офіційному сайті Міністерства освіти і науки України опублікували звернення до здобувачів освіти приватного вищого навчального закладу "Міжнародний коледж Святого Луки". У ньому, представники МОН звертають увагу на те, що з 2015 року втратив чинність перелік спеціальностей, за якими здійснювалася підготовка фахівців у закладах вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста (зокрема, "Сестринська справа" та "Стоматологія ортопедична").

В одному з українських ВНЗ продовжують навчати студентів, не маючи на це права

Фото: Business-M

У Міністерстві заявили, що приватний навчальний заклад досі проводить освітню діяльність, порушуючи українське законодавство. Таким чином, студенти не можуть отримати свої дипломи про вищу освіту.

Ще в серпні 2020 року Міносвіти неодноразово пікетували студенти та їхні батьки з вимогами видати диплом про закінчення "Коледжу Святого Луки", проте в МОН заявили, що рішення відмовити ВНЗ у видачі документів було аргументовано грубим порушенням з його боку Закону України "Про вищу освіту" .

На сайті Міністерства закликали всіх абітурієнтів і студентів передчасно перевіряти інформацію про наявність ліцензії на ведення освітньої діяльності того чи іншого вищого навчального закладу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в МОН відповіли, скільки канікул буде у школярів взимку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://mon.gov.ua/ua
comments

Обговорення


Новини