В ОБСЄ повідомили, що вперше не зафіксували порушень на Донбасі

Бойовики вперше не порушили «режим тиші»

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ вперше повідомила про те, що протягом доби на Донбасі не було зафіксовано обстрілів. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ, передає "РБК-Україна".

У повідомленні зазначено, що режим припинення вогню протягом останньої доби не порушувався. Такі дані СММ ОБСЄ отримала вперше з того часу, коли почала систематичний збір даних. Разом з тим протягом попередньої доби Місія зафіксувала три випадки порушення режиму тиші в Донецькій області й два - в Луганській області.

Крім того, у звітах СММ ОБСЄ зафіксувала 251 порушення режиму припинення вогню з моменту вступу в силу останнього перемир'я.

Нагадаємо, рівно тиждень тому, 27 липня, на Донбасі мало настати всеосяжне припинення вогню. Повинно було, але не наступило. Втім, кількість обстрілів значно знизилася, а бойових втрат в рядах захисників України за сім днів не було. І все ж - є багато питань: як до цього перемир'я, так і глобально - до переговорів, що стосуються світу. Видання "Коментарі" проаналізувало ситуацію.