В Міноборони анонсували нову функцію у "Резерв+": про що мова

Вже у жовтні рекрутинг з'явиться у "Резерв+"

Вже у жовтні нинішнього року в застосунку "Резерв+" з’явиться сервіс рекрутингу. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Замміністра пояснила, у застосунку з’являться актуальні вакансії у військових частинах. Сервіс рекрутингу у "Резерв+" має допомогти користувачам обрати посади, які найбільше відповідають їхньому досвіду, вміннями і вподобаннями. Будуть доступні як бойові, так і небойові позиції.

На початку пошуку вакансії користувачам необхідно буде заповнити невелику анкету. На основі цієї інформації та обраних навичок система запропонує найбільш відповідні варіанти. Застосунок міститиме детальний опис вакансій, включаючи інформацію про бригади, їх командування, досягнення та публікації у ЗМІ.

Катерина Черногоренко додала, інтерфейс дозволить швидко приймати рішення: натиснути "плюс", щоб зберегти пропозицію для подальшого ознайомлення, або "мінус" для її відхилення.

"Ми ставили перед собою амбітну мету, щоб застосунок "Резерв+" крім базової функції оновлення даних став інструментом, де військовозобов'язаний, призовник чи резервіст міг розв'язати свої питання у кілька кліків. І відкриття можливості обрати собі місце служби - один з важливих кроків, які ми робимо для цього", - зазначила Черногоренко.

Читайте також на порталі "Коментарі" - додаток "Резерв+" планують перетворити на онлайн-ТЦК, а також додати опцію онлайн-рекрутингу для мобілізації на "два кліки". Про це в інтерв'ю Forbes Ukraine повідомила застуник міністра оборони з питань цифровізації Катерина Чорногоренко.

"Оновити свої дані через "Резерв+" змогли 3,2 млн осіб. Зараз у нас є великий план, як перетворити "Резерв+" на ТЦК онлайн", - заявила заступник міністра.

Крім того, відділ цифровізації додає опцію онлайн-рекрутингу з можливістю підписати контракт або мобілізуватись у "два кліки".

Також, у роботі три типи відстрочок: для багатодітних сімей, людей з інвалідністю та студентів денної форми навчання.