В "Енергоатомі" зробили важливе попередження щодо графіків відключення світла

Вже незабаром в Україні графікі відключення світла будуть знову більш тривалими, заявили в прес-службі «Енергоатома»

В Україні вже найближчими днями відключення електроенергії стануть більш тривалими, оскільки на ремонт виведуть ще один великий енергоблок на атомній електростанції, повідомила прес-служба "Енергоатому".

Окрім того, там підкреслили, що у липні дефіцит генерації в енергосистемі може зрости, проте завдяки поточному графіку ремонтів восени вдасться максимально скоротити тривалість вимушених відключень світла. Компанія підкреслила, що планові ремонти енергоблоків на АЕС проводяться з випередженням графіка.

Також повідомляється, що "Енергоатом" вже завершив ремонти трьох енергоблоків потужністю 2420 МВт. Завдяки цілодобовій роботі атомників, загальна тривалість ремонтів скоротилася на 22,3 доби від запланованого. Це дозволило АЕС виробити додаткові 171,84 млн кВт електроенергії, що зменшило тривалість відключень у червні, наголосив голова "Енергоатому" Петро Котін.

Цього року ремонти проводяться на восьми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької атомних електростанцій. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти не проводяться з моменту її окупації.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні через ракетні удари РФ гостро бракує потужностей. Саме тому в регіонах діють графіки відключення світла. Більше того, експерти прогнозують, що влітку українці ще мають "оптимістичну" ситуацію, основні проблеми виникнуть восени та взимку. Саме тому вони радять українцям мати так званий план Б, який полягає в переїзду в будинок, який має пічку та дрова, чи передбачає можливість використання генератору.

Також західні ЗМІ лякають прогнозами про те, що взимку українці більшу частину доби сидітимуть без світла.