Улюблена країна українських туристів посилила правила в'їзду для щеплених від коронавірусу

З 14 вересня іноземні туристи зможуть в'їхати в Чорногорію без обов'язкової здачі ПЛР-тесту тільки при проходженні повного курсу щеплень

Враховуючи очікувану зміну епідеміологічної картини в Чорногорії, були розглянуті різні сценарії, пов'язані із заходами - від блокування окремих міст до запровадження комендантської години по всій країні. Інформацію про посилення правил розмістили на сайті уряду країни.

Враховуючи, що понад 45% дорослих отримали лише першу дозу вакцини, у європейській країні вирішили посилити деякі заходи з безпеки. Відповідно, уряд Чорногорії прийняв нові заходи у боротьбі з коронавірусом, які набувають чинності 11 вересня і діятимуть до 24 вересня.

Зокрема, статус часткової вакцинації більше не визнаватиметься у Національному цифровому сертифікаті COVID. У цьому сенсі Національний цифровий сертифікат COVID буде дійсним лише в тому випадку, якщо особа відповідає одній із встановлених умов:

- минуло 14 днів після другої дози дводозової вакцини, або що минуло 14 днів після імунізації однодозовою вакциною;

- особа має негативний тест на ПЛР на COVID-19, зроблений за 72 години або позитивний тест на ПЛР;

- особа має негативний швидкий тест на антиген, зроблений не раніше, ніж за 48 годин.

На весіллях та інших приватних урочистих заходах, а також на спортивних заходах, що проводяться у приміщенні, може бути присутнім до 100 осіб за умови, що вони відповідають одній із встановлених умов Національного цифрового сертифіката COVID. Кількість присутніх на таких заходах на терасах та у садах закладів громадського харчування не обмежена, але всі гості, а також працівники повинні відповідати одній із встановлених умов.

Також в уряді нагадали, що виконувати живу музику в інтер’єрі закладів громадського харчування заборонено. Усі організатори всіх цих заходів зобов’язані призначити особу, яка здійснюватиме контроль та нестиме відповідальність за дотримання цих заходів.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що в Україні вводять нові правила в'їзду для паломників: що потрібно знати.