Головна Новини Суспільство події Укрзалізниця вводить нові правила для поїздок на поїздах
commentss НОВИНИ Всі новини

Укрзалізниця вводить нові правила для поїздок на поїздах

«Укрзалізниця» дозволила пасажирам при посадці в поїзд пред'являти документи в електронному вигляді

1 червня 2020, 22:15 comments6360
Поділіться публікацією:

При посадці у поїзд українці зможуть показувати електронні ID-карту або закордонний біометричний паспорт через додаток "Дія". Проце повідомляє прес-служба АТ "Укрзалізниця".

Укрзалізниця вводить нові правила для поїздок на поїздах

Так, на сьогоднішній день в додатку "Дія" доступні цифрові водійські посвідчення, ID-карта і закордонний біометричний паспорт. Це дозволило "Укрзалізниці" ввести можливість для пасажирів під час посадки на поїзд пред'являти документи в електронному вигляді.

Правда, не все так однозначно. Незважаючи на те, що паспорт у додатку доступний офлайн, провідники будуть дивитися на дату останнього оновлення – важливо, щоб документ був актуальним. Він не вважається чинним, якщо в документі немає фото або виникли проблеми з додатком. У такому випадку пасажирам все ж доведеться пред'явити звичайний документ, що засвідчує особу. Також не можна використовувати скріншоти з програми.

Раніше "Коментарі" писали, що Кабінет міністрів України офіційно визнав електронні ID-карти і закордонні паспорти українців в додатку "Дія" аналогами повноцінних паперових посвідчень особи. Відповідне рішення Кабмін прийняв на засіданні уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини