"Укренерго" скасовує відключення електроенергії: коли та на скільки

"Укренерго" у суботу на 5 годин скасовує відключення електроенергії

Вперше за довгий час НЕК "Укренерго" скасовує погодинні відключення протягом дня. У суботу 6 липня графіки відключень електроенергії не діятимуть з 10:00 до 15:00. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго".

Як відзначають у компанії, це пов'язано зі зменшенням споживання у вихідні дні та збільшенням вироблення сонячних електростанцій.

Варто зазначити, що у суботу 6 липня графіки відключень світла планували застосовувати протягом усієї доби.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Кабінет міністрів найближчим часом надасть конкретику щодо програм, які допоможуть українцям під час дефіциту електрики.

З 9 по 24 липня у всіх областях будуть змінені графіки відключень: у кожній області в один із днів протягом цих двох тижнів не буде обмежень.

Читайте також на порталі "Коментарі" - голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький назвав чотири основні чинники, які мають вирішальний вплив на тривалість відключень електроенергії в Україні. За його словами, в Україні середнє споживання електроенергії значно перевищує показники кілька тижнів тому.

Володимир Кудрицький в інтерв'ю "Українській правді" розповів про відключення світла та пояснив, що впливає на те, що українці зіткнулися з більшими періодами без електрики. За його словами, зараз збіглися чотири фактори, які мають вирішальний вплив.

"Обстріли продовжуються. І відбуваються, на жаль, досить регулярно. Також – це спека. І той факт, що на вулиці така висока температура, він впливає на збільшення споживання. У нас зараз середнє споживання за добу суттєво вище, за те, що було 2-3 тижні тому", - назвав два перші чинники Кудрицький.