Україну накриє аномальне тепло: прогноз на жовтень та листопад

Цієї осені в Україні середньомісячна температура повітря перевищить норму на кілька градусів, розповіла Наталія Птуха.

Цієї осені в Україні очікуються температури, які будуть на 2-3 градуси вищими за середні багаторічні показники у вересні та жовтні. За прогнозом, середньомісячні температури перевищуватимуть звичні норми. Про це повідомила на пресконференції в Media Center Ukraine Наталія Птуха, синоптикиня з Укргідрометцентру.

За словами Птухи, на даний момент в Україні ще триває метеорологічне літо, і сонячні дні збережуться до 25 вересня.

"У листопаді температурні показники наближатимуться до кліматичної норми, але все ж і тоді вони можуть залишатися трохи вищими", – зазначає вона.

Синоптикиня також звернула увагу на те, що цьогоріч спостерігається дефіцит опадів. Вересень, як і літні місяці, характеризується малою кількістю дощів. Проте, за словами Птухи, у жовтні та листопаді кількість опадів, ймовірно, досягне звичайних для цих місяців показників.

"Останні роки демонструють зростання кількості теплих періодів. Це літо стало наочним прикладом, коли спостерігалася інтенсивна хвиля тепла. Зараз будь-яка пора року відзначається вищими температурами. Кількість холодних днів зменшується, вони стають менш тривалими та менш інтенсивними", – підкреслила синоптикиня.

Щодо прогнозу на зиму, Птуха зазначила, що можуть бути холодні періоди з морозами, однак загалом зима має бути м’якшою. Детальніший прогноз щодо зимової погоди з'явиться ближче до кінця осені.

"Можливі й холодні хвилі, однак вони не будуть настільки інтенсивними чи тривалими. Ми очікуємо, що теплих днів буде більше, ніж холодних", – додала Наталія Птуха.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що деякі території України можуть піти під воду. Співробітниця відділу метеопрогнозів Українського гідрометеорологічного центру Олена Палагнюк повідомила, що глобальне потепління нікому не принесе користі. Бо низинні прибережні території на півдні України теж можуть піти під воду, це майже один мільйон гектарів території.