Українську "Мрію" перестали відновлювати: яка причина

Компанія "Антонов" припинила відновлення найбільшого у світі літака Ан-225 "Мрія"

АТ "Антонов" тимчасово призупинив відновлення легендарного літака Ан-225 "Мрія", який також був найбільшим у світі. Причиною цього стало завершення усіх термінових робіт, а також переорієнтація на інші, більш пріоритетні завдання для держави.

Згідно з джерелами "ЕП" на підприємстві, працівники вже закінчили дефектацію знищеного літака, яка мала бути проведена якнайшвидше для збереження вцілілих деталей. Подальше відновлення літака відкладене до завершення бойових дій, які тривають в Україні. У АТ "Антонов" пояснили, що компанія "зосередила ресурси на більш пріоритетних для держави задачах".

Роботи над відновленням "Мрії" фінансувалися зі спеціального фонду, на якому вдалося зібрати 3 млн доларів. Значна частина цих коштів надійшла від продажу доповнення до популярної гри Microsoft Flight Simulator, у якому гравці можуть керувати віртуальною версією Ан-225.

За домовленістю з Microsoft, перший рік продажів цього доповнення приносив "Антонову" 100% роялті, які мали йти виключно на відбудову літака.

Наразі точну вартість відновлення "Мрії" ще не розраховано. Вартість залежатиме від можливості використати, як донорів для комплектуючих російські літаки "Руслан". Ці літаки наразі знаходяться в Канаді та Німеччині, і є ймовірність, що їх конфіскують на користь України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що будується найбільший літак у світі, який за деякими характеристиками перевершить українську "Мрію".

Також "Коментарі" писали про те, що в Польщі несподівано приземлився пасажирський літак з Москви.