Український вогнеборець встановив світовий рекорд на Чемпіонаті світу рятувальників

Український пожежник Олександр Баран показав рекордний час на змаганнях у США.

На Чемпіонаті світу рятувальників World Firefighter Challenge Championship 2024 український вогнеборець Олександр Баран здобув блискучу перемогу, встановивши світовий рекорд. У тандемі з американським колегою з Флориди, Макензі Бріггсом, вони показали рекордний час у категорії чоловічого тандему віком 40-44 роки – 1:09.91. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій (ДСНС)

Змагання World Firefighter Challenge відомі своїми складними випробуваннями, які перевіряють фізичну витривалість, майстерність і навички командної роботи. Рятувальники з усього світу змагаються у різних категоріях, але саме виступ тандему Олександра Барана та Макензі Бріггса став найкращим. Їхній результат підтверджує високий рівень підготовки українських рятувальників, які демонструють свої професійні якості не лише вдома, а й на міжнародній арені.

Український вогнеборець Олександр Баран на World Firefighter Challenge. Фото: ДСНС

Цей рекорд є ще одним свідченням відданості та професіоналізму українських рятувальників. Учасники таких змагань не лише показують свої фізичні можливості, але й відзначають важливість командної роботи в умовах стресу. Таким чином Олександр Баран продемонстрував, що українські вогнеборці готові змагатися на рівні з найкращими фахівцями світу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування, які показали, кому українці найбільше довіряють. Серед державних та суспільних інститутів найбільша довіра до Збройних Сил України - 91,5%. На другому місці ДСНС - 83%, а трійку лідерів замикають волонтерські організації.