Українські правоохоронці звертаються до жителів прикордонних районів

Охорону посилено, говорять в Міністерстві внутрішніх справ

Заступник міністра Монастирського Євген Єнін наголосив, що місцевих мешканців з районів біля північного кордону просять повідомляти про сторонніх осіб, тобто мігрантів, якщо тим вдасться перейти кордон. Про це пише УНІАН.

Наразі ж на кордонах посилено охорону. Національна поліція проводить спілкування з місцевим населенням та роз'яснює як себе поводити. У прес-службі Міністерства внутрішніх справ говорять, що Рада національної безпеки та оборони України вже обговорила ситуацію, що виникла на кордонах між Польщею та Білоруссю.

За словами Дениса Монастирського, кордон України патрулюватимуть краще, туди підтягнули додаткові підрозділи Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Також буде направлено на кордон з Білоруссю підрозділи територіальної оборони.

Крім того, в прикордонних районах будуть патрулювати мобільні групи правоохоронців, які мають виявляти випадки незаконного перетину кордону. Міністр наголосив, що ситуація контрольована й спроб незаконного перетину мігрантів на зафіксовано.

Як повідомляє РБК-Україна, секретар РНБО категорично відкинув пропозицію Шміда про те, щоб Україна прийняла мігрантів. На що Данілов запропонував соціал-демократам Німеччини взяти їх собі додому.

Як повідомляв портал "Коментарі", економічний експерт вважає, що мігранти мають бути розселені по домівках європейських чиновників. Мігранти прямують до європейських країн через дії тих урядів, що брали участь в військових інтервенціях на територіях різних країн Азії та Африки. Серед яких — Лівія, Сирія, Ірак, Афганістан. Тому в цих країнах наразі немає миру й люди змушені шукати політичного прихистку й кращої долі за межами рідних земель.