Українські нардепи зізналися, які алкогольні напої вживають найчастіше

Журналісти розпитали нардепів про алкогольні вподобання

Народні депутати, як і багато інших українців, люблять випити келих ігристого в новорічну ніч, а деякі з нардепів можуть дозволити собі і більш міцний алкоголь в інших випадках. Які спиртні напої п'ють українські парламентарії, дізналися журналісти УНН.

Так, член політичної партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко зізнався в любові до вина. Каже, що може не обмежуватися одним келихом. За його словами, все залежить від настрою.

"Влітку - біле, взимку - червоне", - сказав Гончаренко.

Любителем вина виявився і нардеп від "Слуги народу" Олексій Устенко. Він вживає алкоголь дуже рідко, тільки вино, а ще - шампанське на Новий рік.

"Слуга народу" Віталій Безгін також віддає перевагу виключно вину. Може випити червоне сухе вино, а на свята ігристе - брют, наприклад, білий сухий.

Нардеп від "Європейської солідарності" Михайло Бондар каже, що його алкогольні переваги відрізняються в залежності від приводу. Так, з дружиною він може випити трохи вина або шампанського. А якщо з побратимами, коли згадують загиблих, то на столі стоїть горілка або хороший самогон. На ділових зустрічах нардеп намагається віддавати перевагу тим напоям, які вважає за краще відповідна нація: або вино, або пиво. Бондар додав, що в будь-якому випадку мова йде про дуже помірні дози.

Нардеп Микола Задорожний також вважає за краще міцні напої: горілку, рідше - віскі. На Новий рік традиційно випиває келих шампанського.

А ось член комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, нардеп "Слуги народу" Юрій Камельчук заявив, що відмовився від вживання алкоголю вісім років тому. Тому ніяких переваг немає.

Раніше повідомлялося, що вчені з'ясували, люди з яким кольором очей мають схильність до алкоголізму.