Головна Новини Суспільство події Україні потрібен щонайменше тритижневий карантин – ЦГЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні потрібен щонайменше тритижневий карантин – ЦГЗ

Глава Центру громадського здоров'я повідомив, коли очікується пік коронавірусу в Україні

7 грудня 2020, 17:53
Поділіться публікацією:

З точки зору епідеміології або статистики, яка зараз є в Україні, локдаун неминучий. Таку думку висловив в.о. голови Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін в інтерв’ю "Ліга".

Україні потрібен щонайменше тритижневий карантин – ЦГЗ

Фото з відкритих джерел

За розрахунками, каже Кузін, пікові періоди захворюваності припадуть на середину січня і триватимуть десь до середини лютого. Різні математичні моделі, у тому числі міжнародні, передбачають природній спад коронавірусу не раніше лютого наступного року.

"Дані міжнародних досліджень кажуть, що потрібен щонайменше тритижневий карантин. Тоді можемо розраховувати – за умов його дотримання – щонайменше на мінус 80% випадків захворювання щоденно", — розповів очільник ЦГЗ.

У разі двотижневого карантину або ще коротшого, за словами Кузіна, ефективність обмежувальних заходів знизиться на 20-40% випадків захворювання щоденно.

Експерт зауважив, що наша медична система, за підрахунками, спокійно проходить новорічні свята, й колапсу до 7-10 січня не очікується.

"Найвірогідніше, цьогоріч користуватимемося обмеженнями помаранчевої зони, і після нового року – жорсткіші обмеження", — резюмував Кузін.

Як повідомлялося, у МОЗ пояснили, які розглядаються сценарії посилення карантину в Україні, чи буде працювати громадський транспорт, усі магазини, салони краси і проводитися святкові ярмарки і концерти.

Також портал "Коментарі" писав, що про ймовірність запровадження нових карантинних заходів з початку 2021 року офіційно заговорили в Кабінету міністрів України. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, які правила карантину можуть встановити у січні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини