Українець оголосив голодування, щоб підтримати заробітчан у Чехії

Українець голодував протягом шести днів під будівлею заводу, який не виплатив зарплату заробітчанам

Українець оголосив голодування, щоб підтримати заробітчан у Чехії. Ярослав Чепа з Закарпаття шість днів просидів під будівлею заводу, який не виплачує зарплату українцям. Про це повідомляє громадська організація "Cizinec není otrok z.s.".

Свій протестний штаб українець облаштував на автобусній зупинці біля заводу Bobcat в місті Добржиш. Для себе він поставив тільки стілець. Поруч встановив стенд з вимогами та гаслами, а також повісив два прапори - український та чеський.

"За допомогою цієї акції протесту мені хотілося б привернути увагу до величезної проблеми, яка існує не тільки у Чехії, але і у Європі в цілому. Наших громадян обдурюють", - розповідає Чепа.

Сам він очолює громадську організацію, куди звертаються українці, у яких виникають проблеми з роботодавцями. Каже, що на одиночну акцію протесту до заводу Bobcat вийшов після того, як всі спроби "вибити" для заробітчан їхні ж гроші були безуспішними. За даними Ярослава Чепи, підприємство заборгувало українцям загалом близько 400 тисяч чеських крон. У перерахунку на українські гроші - це приблизно 450 тисяч гривень.

У компанії, яка влаштовувала українців на роботу на завод, пояснили - завод не надіслав вчасно гроші. Через це виникли затримки із зарплатами.

Напередодні ввечері Ярослав Чепа заявив, що перший грошовий транш нібито прийшов на рахунок компанії-посередника і незабаром люди повинні отримати свої гроші. Тому голодування він вирішив тимчасово припинити.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Вірменії спалахнула масова акція протесту на підтримку опозиційних політиків. Людей не зупинив навіть жорсткий карантин. Накипіло.