Українців завалять повістками: яке рішення прийняв Уряд

За повідомленням ЗМІ, уряд виділив шалені кошти на розсилку повісток

Кабінет міністрів України виділив 71 мільйон 820 тисяч гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця 2024 року. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "УП" з посиланням на документи, отримані виданням.

В матеріалі зазначається, що відповідне рішення було підтримано урядом на засіданні сьогодні. Згідно з пояснювальною запискою Міністерства економіки, є намір друкувати 300 тисяч повісток на місяць. При цьому Міністерству фінансів доручено виділити кошти з резервного фонду державного бюджету.

"3 метою зміцнення обороноздатності держави виділити Міністерству оборони 71 820 тис. гривень для проведення централізованого друку повісток про виклик резервіста або військовозобов'язаного до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу, які сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів, і направлення зазначених повісток військовозобов'язаним та резервістам засобами поштового зв'язку рекомендованим поштовим відправленням із описом вкладення і повідомленням про вручення", - йдеться у документі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - “Укрпошта” почала розсилати повістки військовозобов'язаним. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Ukrainian Military Pages.

Централізований обмін повістками в електронному вигляді вперше відбувся у вівторок, 17 вересня. За даними видання, з усіх ТЦК повістки, підписані електронними підписами їх начальників, автоматично надійшли до серверів “Укрпошти”.

Загалом поштовий оператор отримав близько 6 тисяч повісток щодо виклику військовозобов'язаних до ТЦК. При цьому на кого саме формувати повістки обирали не в місцевих ТЦК.

“Повістки, згенеровані Реєстром військовозобов'язаних і підписані електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ, про що свідчить спеціальний QR-код, були роздруковані "Укрпоштою" і тепер надсилаються за домашніми адресами військовозобов'язаних рекомендованими поштовими відправленнями”, - пише видання.

На явку до ТЦК надано 14 днів.