Українців залякують двома фейками: "радіація" під Рівним та "загибель" військових США біля Херсону

Моторошні повідомлення прокотилися Мережею перед тим, як були офіційно спростовані

Сьогодні у Мережі ширяться два гучних повідомлення про нібито викид радіації у Рівному та вбивство американських військових на Херсонщині. "Коментарі" повідомляють, що інформація не відповідає дійсності та була офіційно спростована.

Перша "новина", яка облетіла ЗМІ, розповідала про нібито НП під Херсоном. Йшлося, що артилерійський снаряд потрапив в бункер, в якому американські військові радники спостерігали за ходом навчання, і в результаті вісім людей від отриманих травм загинули на місці події.

Поліція Херсонщини оперативно спростувала інформацію, розміщену на офіційному сайті ГУНП.

"Офіційно повідомляємо, що ця інформація є фейком і не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні поліції Херсонської області.

Другий фейк, що сколихнув Мережу, про введення режиму надзвичайної ситуації у Вараші Рівненської області та евакуація жителів. Як виявилося, хакери зламали сайти обласного управління Національної поліції та міської адміністрації. Інформація про викид радіоактивних речовин на 3-му енергоблоці Рівненської АЕС в місті Вараш – неправдива.

Як розповіли у міській раді Варашу, про несанкціоноване втручання в роботу офіційного вебсайту повідомлено правоохоронні органи.

Нагадаємо, компанія Microsoft створила нову технологію для боротьби з фейками.