Українців перевірять на цифрову грамотність

Після перевірки учасники зможуть отримати електронний сертифікат

Міністерство цифрової трансформації запустило національний тест на визначення рівня цифрової грамотності "Цифрограм". В установі запевняють, що тест допоможе дізнатися про прогалини в цифрових навичках і зорієнтує, які саме компетенції потрібно буде вдосконалити.

Національне тестування передбачає перевірку знань в шести галузях, наприклад, основи комп'ютерної грамотності, створення цифрового контенту. В межах тесту учасникам пропонують відповісти на 90 питань.

"Унікальність Цифрограму полягає в комплексному, систематизованому підході до різних складових цифрової компетентності. Завдання тесту ставлять за мету не лише перевірити базові знання, деякі навички та ставлення до цифрових технологій, а й сприяти підвищенню усвідомлення громадянами, як уникати небезпек у цифровому просторі, не боятися засвоювати нові технології та застосунки що стрімко з'являються у нашому житті, як використовувати цифрові технології не лише для розваг та спілкування, а й для саморозвитку, навчання впродовж життя, для творчого використання та створення нового контенту ", - зазначила Тетяна Нанаєва, експерт з цифрових навичок Мінцифри.

Після проходження тесту учасники можуть отримати електронний сертифікат, який надалі прикріпити до резюме на порталі robota.ua.

Нещодавно "Коментарі" розповідали про тест, який допомагає визначити психологічний вік.