Українці мітингують на підтримку закритих телеканалів (Фото, Відео)

Протестувальники вважають, що президент України порушує свободу слова

Восьмого лютого жителі Києва з плакатами зібралися під конгрессно-виставковим центром "Парковий". Саме тут проходить форум "Україна 30", де присутній президент України Володимир Зеленський. Люди вимагають продовження роботи каналів Newsone, "112 Україна" і ZIK. Окрім того, протестувальники вважають закриття телеканалів обмеженням свободи слова і побоюються, що українська влада й надалі буде застосовувати санкції до вітчизняних ЗМІ.

Більшість мітингувальників тримають в руках плакати з написами "Замість корупції Зе закрив канали", "Кім Чен Зе", "Кінець свободи слова".

Зберігати правопорядок вийшли представники "Нацкорпусу". Поліція стримує громадян та не дає їм пройти ближче до конгрессно-виставкового центру.

У зв'язку з акцією протесту в Києві рух по Парковій дорозі обмежений від алеї Героїв Крут.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні стартував триденний форум, присвячений пандемії коронавірусу і її подоланню. У ньому беруть участь президент Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, а також інші представники влади. Форум проходить за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також ВООЗ.

Учасники форуму обговорюватимуть питання, що стосуються пандемії, адаптації освіти, відновлення економіки, допомоги вразливим верствам населення. Крім того, спікери поділяться міжнародним досвідом боротьби з Covid-19 і розкажуть про перспективи відкриття кордонів країн. Подробиці про захід дивіться в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що у Верховній Раді України можуть заборонити перебування журналістів каналів 112, NewsOne і Zik, які пов'язують з Віктором Медведчуком. Їх хочуть позбавити акредитації на роботу в українському парламенті. Деталі скандалу читайте тут.