Головна Новини Суспільство події Українці побачать великий зорепад у ці вихідні
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці побачать великий зорепад у ці вихідні

Бажано піти якомога далі від міських вогнів і дивитися на південь, щоб помилуватися видовищем

12 грудня 2020, 11:59
Поділіться публікацією:

В ніч з неділі на понеділок, 14 грудня, як і щороку, світ зможе побачити дощ з падаючих зірок, або зорепад. Це явище називають роєм гемінідів, або "хмарою пилу". Протягом цього періоду Земля проходить через "хмару" зі швидкістю 30 км / с (або понад 100 000 км / ч), що призводить "запалення" пилу при попаданні в атмосферу. Про це пише Le Figaro.

Українці побачать великий зорепад у ці вихідні

Звездопад

Гемініди отримали свою назву від сузір'я Близнюків. Їх радіант, точка дотику Землі з хмарою, знаходиться поруч із зіркою Кастор (скупчення зірок), що знаходиться в сузір'ї Близнюків. І всі падаючі зірки, як здається, виходять від цього сяйва.

Максимальна кількість падаючих зірок — порядку декількох десятків на годину — очікується в другій половині ночі, з 1 до 2 години ночі понеділка. Бажано піти якомога далі від міських вогнів і дивитися на південь, щоб помилуватися видовищем.

Нагадаємо, компанія Disney провела масштабну презентацію перспективних кінопроектів. Новий фільм, дія якого відбувається у всесвіті "Зоряних воєн", запланована на кінець 2023 року.

Як повідомляли "Коментарі", МОЗ Великобританії оголосив, що з понеділка люди, які контактували із зараженим коронавірусом повинні піти на самоізоляцію на 10 днів замість 14. Заходи узгоджені по всій території Великобританії.

Раніше також стало відомо, що китайський уряд затримав співробітника Bloomberg, який працює в інформаційному бюро Bloomberg в Пекіні, за підозрою в створенні загрози національній безпеці. Співробітники служби безпеки в цивільному супроводили Хейз Фан з її багатоквартирного будинку.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини