Головна Новини Суспільство події Українцям підняли зарплати і пенсії
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям підняли зарплати і пенсії

З 1 вересня мінімальна зарплата і пенсія зросла на кілька сотень гривень

1 вересня 2020, 07:51 comments14748
Поділіться публікацією:

Відсьогодні, з 1 вересня, в Україні зросли мінімальні зарплати і пенсії. Це стало можливо після того, як 29 серпня президент підписав зміни до державного бюджету. Їх депутати проголосували на позачерговій сесії 26 серпня.

Українцям підняли зарплати і пенсії

Зростання мінімальної зарплати. Фото: slovoidilo.ua

Відтепер всім, хто отримує мінімальну зарплату, роботодавці зобов'язані будуть платити по п'ять тисяч гривень. Щоправда, це без вирахування податків. Фактично на руки українці отримуватимуть близько чотирьох тисяч гривень на місяць. Раніше мінімалка становила 4723 гривень. Тобто виросла вона на 277 гривень.

Уже в січні українцям обіцяють підвищити мінімалку знову — до 6 тисяч гривень, а незабаром ще на 500 гривень. Але варто пам'ятати, що разом з мінімальною зарплатою виростуть і всі податки, які до неї прив'язані.

Разом з мінімальною зарплатою зросла в Україні та мінімальна пенсія. Її з 1 вересня підвищують на 110 гривень і 80 копійок. Якщо раніше це було майже 1890 гривень, то тепер буде дві тисячі гривень. А ось пенсіонерам, які все ще продовжують працювати, мінімальну пенсію в Кабміні пообіцяли перерахувати відразу після того, як ті звільняться або ж перестануть займатися підприємницькою діяльністю.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, яку зарплату зараз платять українським медикам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини