Головна Новини Суспільство події Українцям компенсували вже 80 мільйонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям компенсували вже 80 мільйонів

З початку року ФССУ виплатив застрахованим особам 11,7 мільярда гривень допомоги по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювань або травм, зокрема, в разі хвороби COVID-19 і самоізоляції під медичним наглядом

29 грудня 2020, 21:05
Поділіться публікацією:

80 мільйонів гривень отримають українці. А саме ті, хто втратив можливість заробляти під час коронавірусної пандемії.

Українцям компенсували вже 80 мільйонів

Фото: kolobok.ua

Про це йдеться в повідомленні Фонду соціального страхування.

З початку року ФССУ виплатив застрахованим особам понад 11 мільярди гривень допомоги по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювань або травм, зокрема, в разі хвороби COVID-19 і самоізоляції під медичним наглядом. Так, на компенсацію втраченого за час ізоляції від COVID-19 заробітку Фонд направив близько 80 мільйонів гривень.

У ФССУ інформують, що з кінця дека в разі підтвердженого діагнозу COVID-19 або потреби в оплачуваній за рахунок коштів Фонду самоізоляції під меднагляд, відповідні лікарняні листи не вимагають узгодження з заввідділенням або ЛКК для їх продовження на термін понад 10 днів.

Як зазначається, такі зміни внесені наказом МОЗ України від 11 листопада 2020 № 2593 "Про затвердження Змін до Порядку надання первинної медичної допомоги та Інструкцію про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян".

Нагадаємо, до вже всім відомим симптомів коронавірусу додалися нові, які тільки починають виявляти у хворих людей. Якщо раніше медики наголошували на відсутності нюху і смаку у тих, що заразилися COVID-19, то зараз відзначається, що у хворих з'явився новий симптом. Пацієнти скаржаться, що постійно чують мерзенні запахи. За їх словами, це нудотний і трохи солодкуватий аромат. Або ж в іншому випадку хворі говорять, що це щось схоже по запаху на рибу або ж сірку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини