Україна та ЄС: нові стандарти для транспортного безвізу

Оновлені правила транспортного безвізу набули чинності: що потрібно знати

З 10 липня 2024 року набрати чинності оновлені правила для вантажоперевізників, які працюють між Україною та ЄС. Тепер всі, хто перевозить товари в Європу, мають чітко слідувати новим вимогам, які мають спростити та прискорити перетин кордону.

Одне з основних нововведень – це обов'язковість мати на борту вантажівки ліцензію з QR-кодом. Це значно спрощує перевірку документів на кордоні, адже вся необхідна інформація тепер доступна в електронному вигляді.

Також, якщо вантажівка виїжджає з України без вантажу, водій має мати документи, які підтверджують, що він повернеться з товаром. Це може бути договір чи підписана заявка. Ці документи мають включати інформацію про відправника та місце завантаження.

Крім того, важливо мати документи, що підтверджують тип перевезення – коносаменти, товаротранспортні накладні, митні декларації. При поверненні порожньою вантажівкою до України також потрібно мати папери, які засвідчують везення вантажу.

Останнє нововведення – це спеціальна наліпка синього кольору на лобовому склі вантажівки, яка показує, що водій дотримується нових правил.

Ці зміни важливі не тільки для спрощення процесів перевезення, але й для забезпечення безпеки та чесності у транспортному секторі, сприяючи таким чином розвитку економічних зв'язків між Україною та ЄС.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Українських водіїв незабаром чекає нововведення, що стосуються страхування авто: згідно з новим законом, страхові суми поступово зростуть до 1 млн грн на одного потерпілого, що є значним збільшенням порівняно з нинішніми лімітами