Україна розглядає можливість процедури екстрадиції Януковича

Суд визнав законним обрання для нього запобіжного заходу

В Офісі генпрокурора України розглядається можливість початку процедури екстрадиції президента-втікача Віктора Януковича. Згідно з офіційними даними, 25 березня апеляційний суд визнав законним обрання для нього запобіжного заходу, який передбачає тримання під вартою, передає РБК-Україна.

Повідомляється, що сьогодні столичний апеляційний суд не задовольнив апеляції правозахисників щодо обрання запобіжного заходу для експрезидента Віктора Януковича у вигляді тримання під вартою в межах розслідування у справі про захоплення державної влади.

Тепер Офіс генерального прокурора заявив про право почати процедуру екстрадиції президента-втікача, а також звернутися до суду для отримання дозволу на спеціальне досудове слідство.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що засідання РНБО 19 березня обіцяло бути цікавим і його рішення дійсно змогли здивувати. За рекомендацією СБУ члени Ради оголосили про введення санкцій проти безлічі посадових осіб часів президентства Януковича і самого президента-втікача.

Напередодні стало відомо, що Європейський Союз прийняв рішення продовжити низку санкцій проти колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення. Однак новий список відрізняється від попереднього - з нього виключили колишнього в.о. прем'єр-міністра, ексголову НБУ Сергія Арбузова та ексміністра освіти Дмитра Табачника.

Експерти пояснюють, що є санкції проти чиновників, які вкрали багато у своєї держави. Причому вкрали нерідко гроші міжнародних фондів, які постійно допомагають Україні. Останні надають значну фінансову підтримку, щоб Україна як держава розвивалася і реформувалася. Двоє людей, яких вивели з-під санкцій, обґрунтовано підозрювалися у тому, що вкрали багато грошей у держави. Арбузова з Табачником вивели з-під санкцій якраз тому, що Україна не змогла надати відповідних аргументів. І це вже питання до наших правоохоронних органів.