Україна не прийме Євробачення-2023

Україна може втратити можливість провести найпрестижніший пісенний конкурс у своїй країні

Європейський мовний союз ухвалив рішення, що Україна не зможе прийняти найпрестижніший європейський конкурс "Євробачення" у 2023 році. Організатори зв'язалися з Великобританією з пропозицією провести конкурс там, оскільки представник від цієї країни отримав срібло конкурсу, отже, Великобританія має повне право приймати конкурс у себе. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється на EBU.

Зазначається, що EBU хотів би подякувати UA.Суспільне за їхню щиру співпрацю та відданість вивченню всіх сценаріїв протягом кількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra's 14 травня у Турині та поділитися своїм сумом та розчаруванням з приводу того, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні.

В результаті цього рішення, відповідно до правил і для забезпечення безперервності заходу, EBU тепер почне переговори з ВВС, що посідає друге місце цього року, про потенційне проведення конкурсу пісні Євробачення 2023 року в Сполученому Королівстві.

При цьому в EBU зазначили, що хотіли б, щоб перемога України позначилася на конкурсі наступного року: "Це буде пріоритетом для нас у наших обговореннях з можливими господарями".

Нагадаємо, 14 травня гурт Kalush Orchestra посів перше місце і приніс третю в історії перемогу України в Євробаченні. 10 червня Кабінет міністрів створив організаційний комітет із проведення в Україні у 2023 році пісенного конкурсу "Євробачення".

Читайте також на порталі "Коментарі" - переговори України та РФ: Сергій Лавров заявив, що Москву влаштовувала переговорна позиція Києва.

Також видання "Коментарі" повідомляло – зелене світло отримано: експерти розповіли, чому заяви про відвоювання Криму не випадкові – коли це реально може статися.