Головна Новини Суспільство події Україна може закупити російську вакцину від коронавірусу - МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може закупити російську вакцину від коронавірусу - МОЗ

Закупівля російської вакцини України можлива за єдиної умови

13 жовтня 2020, 23:09
Поділіться публікацією:
















Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов зробив заяву про можливу закупівлю вакцини проти коронавірусу у російських виробників за умови, якщо вона буде відповідати вимогам Всесвітньої організації охорони здоров'я. Про це чиновник заявив в прямому ефірі телеканалу NewsOne.

Україна може закупити російську вакцину від коронавірусу - МОЗ

Фото: Максим Степанов via Facebook

"У нас є відповідна заява від росіян, що вони зробили вакцину, але ніяких підтверджень від міжнародних організацій щодо дієвості цієї вакцини, що вона пройшла всі стадії і вона безпечна, в Міністерстві охорони здоров'я немає", — заявив міністр.

Степанов підкреслив, що, якщо ВООЗ позитивно оцінить запропоновані розробниками препарати за всіма необхідним критеріям, Україна "буде говорити про закупівлю будь-якої вакцини, не тільки російської".

Відомо, що на початку серпня президент РФ Володимир Путін заявив про те, що в російські вчені винайшли вакцину проти COVID-19. За його словами, одна з його дочок вже прищепилася. Відомо, що Росія анонсувала у вересні початок третьої фази випробувань вакцини, при цьому її фактично вивели громадський оборот — вакцину почали отримувати люди з груп ризику, вчителі та медики.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вакцина проти коронавірусу не зупинить пандемію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини